Wat is Blepharitis?

  • Geplaatst op
  • Door Team Oogproduct
  • 0

Wat is Blepharitis?


Blepharitis is in een onschuldige aandoening waar veel mensen last van hebben. Belpharitis wordt vaak omschreven als 'onstoken oogleden'. De symptomen van deze onsteking zijn onder andere jeukende of geirriteerde oogleden en/of oogranden, vermoeide ogen en vastplakkende oogleden. Raadpleeg uw huisarts om vast te stellen of u daadwerkelijk last heeft van Bepharitis. 

Hoe wordt Blepharitis veroorzaakt?


Hoewel de achterliggende oorzaak niet altijd bekend is, kan de bron van irritatie wel verklaard worden. De jeuk, branderigheid en irritatie worden namelijk veroorzaakt door een chronische bacteriele infectie die stoffen aanmaakt die het oog irriteren. De talgklieren in de oogranden maken te weinig of te veel talg aan waardoor het oog branderig kan aanvoelen.
Blepharitis komt vaak voor bij mensen met acne, rosacea of eczeem, waarbij de huid al overgevoelig is voor infecties.   

Hoe kan ik Blepharitis behandelen?


Deze ontsteking van de oogranden is gemakkelijk te behandelen, maar dient wel gedisciplineerd te worden toegediend. Bij nalatige behandeling keren de klachten terug.

- Reinig de ooglidranden twee maal per dag, dit verwijdert de talg en korstjes, en daarmee de irritatie en jeuk. Dit kan zowel met lotion als tissues.
- Ongeacht welk middel u gebruikt: meestal poetst u bij de inplant van de wimpers, en werkt u van buiten naar binnen (richting neus). Maak masserende bewegingen. 
- Las poetsmomenten in vlak nadat u opstaat, en vlak voordat u naar bed gaat
- Gebruik warme oogkompressen. Een voorbeeld is de Eye Doctor, maar u kunt ook kiezen voor een verwarmde natte doek. Na gebruik zijn de talg en korstjes zachter, wat het poetsen vergemakkelijkst. 
- Indien de klachten niet over gaan, kunt uw huisarts om oogzalf vragen, met medicinale werking.

Beschikbare producten


-Blephaclean 
-Blephasol 
-Blepha plus 
-Eye doctor 
-Eyecure! 
BlephacleanEye Doctor

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »