Tips

  • Geplaatst op
  • Door Lettergeniek
  • 0
Tips

Oogdruppels: tips bij het toedienen

Veel mensen gebruiken om uiteenlopende redenen oogdruppels en vinden het toedienen ervan vaak lastig. Wellicht maken uw ogen zelf te weinig traanvocht aan of gebruikt u druppels vanwege hun vaatvernauwende werking. Wat is de handigste manier voor het toedienen van oogdruppels?


Angst
Belangrijk is allereerst om de angst los te laten die ervoor zorgt dat u sneller gaat knipperen. Het doet géén pijn, onthoud dat. Hoe vaker u het doet, hoe handiger u ermee zult worden. Lees uiteraard eerst de verpakking om overdosering te voorkomen en bewust te worden van eventuele bijwerkingen, afhankelijk van het ooggeneesmiddel. Oogdruppels zijn vaak maar een maand houdbaar. Gebruik ze daarna ook echt niet meer om de kans op een ooginfectie te verkleinen.

Tips bij het toedienen
Was uw handen altijd voor het druppelen. Ooghygiëne is van groot belang!
Buig uw hoofd achterover en trek het onderste ooglid naar beneden. Laat de druppel rustig vallen tussen het oog en het ooglid. Let erop dat uw met de druppelaar niet uw ooglid aanraakt om overdracht van bacteriën te voorkomen. U kunt nu uw ogen stimuleren om het geneesmiddel in de oogdruppels beter op te nemen door eerst uw ogen te sluiten gedurende een halve minuut. Knijp uw ogen echter niet te stijf dicht, anders loopt de druppel er meteen weer uit. Probeer ook niet te veel te knipperen. Moet u nog een tweede druppel in hetzelfde oog toedienen, wacht dan vijf minuten om het oog wat rust te gunnen en de werking te vergroten.
Lukt het niet, probeer dan een hulpstuk bij het druppelen. Ursapharm verkoopt deze al voor €4,36 (http://www.oogproduct.nl/ursapharm-compleye-hulpstuk-druppelen-urapharm.html).

Merken
Betrouwbare oogdruppelmerken zijn bijvoorbeeld Alcon, Thea Pharma, AMO, TRB Chemedica en Lapis Lazulli. Deze laatste zit in de laagste prijsklasse en verkoopt oogdruppels voor mensen met hooikoorts of omgevingen met airco (vermoeide en prikkende ogen) al voor €5,60 (http://www.oogproduct.nl/lapis-lazuli-herbal-comfort-type-3.html).


Kijk voor meer artikelen en informatie op: 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »