Strontje in het oog

Een strontje in het oog is een huidskleurig bultje aan binnen of buitenkant van het ooglid. Lees hier meer over de oorzaak en behandeling.

Wat is een strontje in het oog?

Een strontje in het oog wordt officieel een hordeolum genoemd. Bij een hordeolum is een acuut abces ontstaan in een kliertje van een van oogleden. Het is dus een bultje aan de binnen- of buitenkant van het ooglid. Het ooglid kan pijnlijk zijn, rood en dik, en soms met een geel puntje. 

Meestal wordt het strontje veroorzaakt foor de stafylokok, een bekende bacterie die aanwezig is op de mens. Bij lage weerstand kan deze bacterie voor ooglidontsteking zorgen (blepharitis), waaruit het strontje weer ontstaat.

Hoe behandel ik een strontje?

Soms gaat een strontje vanzelf weer weg. Als dat niet het geval is kan het behandeld worden met een warmtecompres. Als men een aantal keren per dag 10 minuten lang een warmtemasker op het oog legt kan het strontje 'rijpen', en daardoor verdwijnen. Ga er niet zelf aan zitten peuteren of trekken.

Als dit niet werkt, en het strontje meerdere maanden blijft zitten, dan kunt u langs de huisarts om het open te laten maken en te verwijderen. 

Welke maskers zijn aan te raden?

Klik hier voor de warmtemaskers die wij beschikbaar hebben, lees goed de omschrijving en kies er een uit die bij uw wensen past. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »