Ogen druppelen moeilijk?

Ogen druppelen moeilijk?

Ogen druppelen zonder hulp is vaak niet makkelijk, hoe kun je dit nou het makkelijkst aanpakken?


Voor veel mensen is het kopen van oogdruppels 1 ding, de druppels zelf goed in de ogen krijgen is iets anders, en zo blijkt voor veel mensen vaak moeilijk en lastig.
Vaak wordt er naast het oog gedruppeld, veel gemorst, komt het flesje in contact met het oog (onhygienisch!) of wordt het oog dichtgeknepen waardoor de druppel op het ooglid terecht komt in plaats van in het oog.


Lees alvorens het druppelen te starten de bijsluiter van de desbetreffende druppel, hierin staat ook informatie t.a.v. de houdbaarheid (check deze altijd goed!) Mocht u tijdens het druppelen of vooraf per ongeluk uw oog, oogleden of wimpers raken, maak dan het flesje of de tube schoon met een tissue. Gebruik ook nooit het flesje van een ander.


De stappen indien u zelf gaat druppelen kunt u ook nalezen op de site van het oogziekenhuis Rotterdam:
http://www.oogdruppelen.nl/


1. was uw handen

2. ga rechtop zitten en hou het flesje vast als een pen

3. Trek met de toppen van uw vingers van uw andere hand het onderste ooglid naar beneden, zodat een gootje ontstaat     

4. Buig uw hoofd achterover en kijk met beide ogen naar boven. Kunt u uw hoofd niet goed achterover buigen, ga dan liggen.

5. Zet uw hand met het flesje op de hand die het gootje maakt. Breng het flesje boven uw oog. Raak het oog, de oogleden en de wimpers niet met het flesje aan.

6. Knijp in het flesje en laat één druppel in het gootje vallen. Sluit uw oog (niet knijpen). U kunt uw hoofd terugbuigen en rechtop zitten.

7. Druk uw traanbuis tenminste 1 minuut dicht, door zachtjes net onder het kleine harde bobbeltje in de binnenhoek van uw oog (aan de neuskant) te drukken om eventuele bijwerkingen te voorkomen.
8. Was uw handen met zeep en droog ze af. Sluit daarna het oogdruppelflesje. Het is normaal dat u na het gebruik van oogdruppels of oogzalf eventjes wazig ziet.

Wanneer u meerdere soorten oogdruppels gebruikt, wacht dan tenminste vijf minuten tussen de verschillende druppels. Als u zowel oogdruppels als oogzalf gebruikt, gebruik dan eerst de oogdruppels en na 5 minuten de oogzalf. Indien u drager bent  van contactlenzen, zorg dan dat uw oogdruppels hiervoor geschikt zijn, dit kunt u vinden in de bijsluiter.

Voor bepaalde druppels bestaan er ook druppelhulpen, zo is er bijvoorbeeld voor alle druppels met het comod systeem een druppelhulp voorhanden. 

            

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »