Handig bij hooikoorts: neusspray

  • Geplaatst op
  • Door Lettergeniek
  • 0

Handig bij hooikoorts

Het is november. Voor de gemiddelde mens is dat niet zo bijzonder, maar voor mensen met hooikoorts is dat fantastisch. November is namelijk zowat de enige maand dat er geen planten bloeien die pollen in de lucht brengen! Toch is het nu al verstandig om preventief bezig te zijn met hulpmiddelen bij hooikoorts, zodat u het voorjaar van 2015 zo prettig mogelijk doorkomt. Lees hier wat u kunt doen.

Stuifmeel vermijden
Het spreekt voor zich dat u zoveel mogelijk probeert om stuifmeel te vermijden. Draag buiten zo vaak mogelijk een zonnebril. Op die manier krijgt u minder stuifmeel in uw ogen en zal de allergische reactie minder sterk zijn.

Spray die echt helpt
Hooikoorts is eigenlijk een vorm van neusverkoudheid (rinitis). Het lichaam reageert heftiger op stuifmeel dan bij iemand die geen hooikoorts heeft. Er komt histamine vrij, dat zorgt voor de typische hooikoortsverschijnselen zoals een loopneus, branderige ogen etc. Allergo-COMOD neusspray van Ursapharm bevat natriumcromoglicaat, wat de eigenschap heeft het vrijkomen van overdrachtsstoffen uit de mestcellen te remmen. Het zijn deze overdrachtsstoffen die een overgevoeligheidsreactie kunnen veroorzaken. Allergo-COMOD neusspray wordt toegediend ter voorkoming van deze overgevoeligheidsreacties en dus preventief gebruikt. De spray kost €8,99 en is te koop via de volgende link.

WINACTIE
Oogproduct verloot in november een compleet oogverzorgingpakket ter waarde van €170,-, inclusief een supercoole Woodify zonnebril. De winactie is te vinden op onze Facebookpagina.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »