AREDS studie

AREDS studie

Voeding kan volgens de AREDS studie een rol spelen bij de ontwikkeling van maculadegeneratie, overleg altijd met een arts of additionele ondersteuning door middel van supplementen als nutrof, icaps of retaron raadzaam is.

Met name bij maculadegeneratie worden door sommige oogartsen de positieve invloed van extra ondersteuning van de voeding door middel van supplementen onderschreven. De resultaten van de AREDS (Age Related Eye Disease Study), waarin 3640 mannen en vrouwen tussen de 55 en 80 jaar meededen, zijn eigenlijk de enige wetenschappelijke grondslag van bewijs. 

De toonaagevende fabrikanten van de supplementen nemen de AREDS studie dan ook als uitgangspunt en hebben sindsdien hun formules op basis van voortschrijdend inzicht continue aangepast. Het is hoe dan ook belangrijk (of u nu wel of geen aanvulling op uw dagelijkse voeding inneemt) om een gezond en gevarieeerd voedingspatroon aan te nemen, waarin genoeg aandacht is voor voedingsmiddelen met veel luteïne (b.v. broccoli, selderij, prei, erwten, spinazie) en zeaxanthine (b.v. mais, oranje paprika, sinaasappels, mango). 

Uw oogarts kan u adviseren of extra ondersteuning raadzaam is, overleg dan ook met de specialist alvorens deze oogsupplementen te gebruiken. De meest geadviseerde suplementen zijn Nutrof Omega, ICaps-R capsules, Retaron en Preservision 3. Let wel op: de laatste wordt zeker niet geadviseerd aan rokers in verband met het bevatten van beta-caroteen. 

Aanvullende informatie over maculadegeneratie kan hier en hier worden gevonden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »